© MANiSA TV 2020

BAŞKAN KORAY ÖZGÜRLER "HERKESİ GÖREVE  DAVET EDİYORUZ"

BAŞKAN KORAY ÖZGÜRLER "HERKESİ GÖREVE  DAVET EDİYORUZ"

BAŞKAN KORAY ÖZGÜRLER "HERKESİ GÖREVE  DAVET EDİYORUZ"

Türk Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler  Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarına öğretmen atamasına ilişkin kılavuz ve atama takvimi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Koray Özgürler " Maalesef Bakanlık yönetici atama sürecinde olduğu gibi, bu süreçte de ehliyet ve liyakat gözetmeden, objektif kriterlerden uzak bir uygulama ile yola devam edeceğini göstererek bizleri yine şaşırtmadı" dedi.

Başkan Koray Özgürler   "Daha önce olduğu gibi, sözüm ona kendini birilerine mevki ve mevzi bulma makamı olarak gören, kendini sendikacı olarak tanıtan, atamaların kendileri tarafından yapılıp, ipotek altına alınacağını söyleyen şahıslar türeyecektir , bu kişilere/ şahıslara inanmayın, itibar bile etmeyin.
Böyle vaat ve söylemde bulunanları Cimer'e veya bizlere ihbar edin.  1 ay kadar önce proje okulla­rına yönetici atamaları açıklandı. Atamaların neye göre, hangi kriterler baz alınarak, hangi kamu yararı gözetilerek yapıldığı bizler için hala muammadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Bakanlığımıza sözümüz şudur : ”Nitelikli okul olarak tarif edilip, kamuoyuna bu şekilde lanse edilen bu okulların daha nitelikli okullar olması adına Akhisar 'dan Manisa'ya idareci veya öğretmen transfer etmeye gerek yok. Manisa büyük bir şehirdir, İl merkezinde ve diğer ilçelerde de rüştünü ispatlamış, bilgi, birikim ve donanımı ile bu okullarda görev almayı fazlasıyla hak eden nice öğretmenler var.” şeklinde  konuştu.

 

TÜRK EĞİTİM SEN OLARAK NİTELİKLİ EĞİTİMCİ BULMAYA YARDIMCI OLURUZ

Nitelikli eğitimci kadrosuna ulaşılamıyor yada bulamıyorlar ise Türk Eğitim-Sen olarak yardımcı olaçaklarıı söyleyen Türk Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler "Son 3 aydır mağdur edilen üyelerimiz, sendika avukatımız aracılığı ile çok sayıda dava kazandılar ve halen de kazanmaya devam ediyorlar. Tabi ki bu davaların kamuya maddi manevi yük getirdiğini de çok iyi biliyoruz. Hatalı, keyfi ve kasıtlı idari uygulamalar ile sorunları dava konusu etmeye mecbur bırakarak, Yüce Türk adaletine yük, dava sonucunda ise kamuya yük olan idarecilerimizi görev, yetki ve sorumluluk bilinci ile bir kez daha düşünmeye ve kamu görevlisine yakışır irade ortaya koymaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER