Alaşehir Bocce Oynuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alaşehir Bocce Oynuyor
Manisa İlçesi Alaşehir’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Bocce (Petank) oyun Projesi ile buluşuyor.

Spor Eğitim Uzmanı Mustafa Çelik ''Korona virüsle mücadele kapsamında 12-65 yaş Aralığındaki halkın katılımını sağlayarak Bocce oyununu tanıtarak ve oynayarak keyifli bir zaman geçirmelerini sağlayacak olan uygulamayı halkımıza tanıtmak istiyoruz’’ dedi. 
Sportif eğitim uzmanı 1. Kademe Bocce Antrenörü İbrahim Cinci ''Korona virüs Tedbirleri kapsamında Açık alanda Sosyal mesafe kuralları Maske ile temizlik kuralları riayet edilerek en fazla 4 kişiden oluşan grup ve takım oluşturularak oynanabilecek'' açıklamasını yaptı.
Bocce Sporunun Faydaları.
Spor el, göz ve beyin üçlüsü ile vücud’ta koordinasyon sağlıyor. Açık alanda oynanması ile sosyal aktivite sayesinde sporun mutlulukla yapılmasına neden olmaktadır. Burada kendine güven duygusu, yaratıcılık yeteneklerinin gelişmesi ve ortaya çıkmasında kısacası hayatın her alanında fayda sağlamaktadır.
Tarihte Bocce Oyunu.
Dünyanı en eski spor dallarından biri olduğu bilinmektedir. Bocce oyunu pek çok kimsenin bilmediği ve bowlinge benzeyen, demir bilyeler ile oynanan bir oyun ve spor branşıdır. Dünyanın birçok bölgesinde oynanan bu sporun kesin kökeni hakkında bilgiler olmamasına rağmen M.Ö. Anadolu da oynandığı tahmin ediliyor. Bu yüzden en eski spor dallarından biri olarak kabul edilir. Günümüzde oynandığı şeklini Romalılar tarafından Bocce adı verilerek oynanmıştır.
Oyunu Amacı.
Tunç bilyelerden oluşan topların ilk atılan küçük top'a yani hedefe (pallinoya) yakın olmasını sağlamak. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için 1 puan alınıyor. Toplamda 13 puanı tamamlayan taraf oyunu (maçı)  kazanıyor. Eğer ki rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizinde yuvarlamanız olanaksız ise rakip topu hedef toptan uzaklaştırmak için onu vurarak uzaklaştırabiliyorsunuz.
Bocce sahası; uzunluğu 15mt, genişliği 4mt olan dikdörtgen kum sahada oynanır.3 er kişilik Bocce müsabakalarında oyuncular 2'şer topla 2'li veya 1'li müsabakalarda 3'er  topla oynanır.
Ülkemizde de ilk kez 1990'lı yıllarda Raffa sistemi ile oynanmaya başlanılmıştır. 1995 yılında bu spor herkes için Spor Federasyonu çatısı altına girmiştir. Daha sonra Beyzbol ve Softbol Federasyonuna bağlanan Bocce sporu, 14 Ekim 2004 tarihinde Merkez Danışma Kurulu kararı ile Bowling, Dart olarak ayrı bir Federasyon çatısı altında toplanmıştır. Bilgilerini verdi.

Hafta içi her gün belirlenen 3 saat diliminde randevu sistemi ile başvuru yapılabilecek.
15:00-15:45
16:00-16:45
17:00-17:45, saatleri arasında oynanabilecek. Katılım ücretsizdir.

Başvuru ve irtibat tel: Alaşehir Gençlik  ve Spor İlçe Müdürlüğü. (Alaşehir Spor Salonu)
0 236 653 44 46

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
’Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ Etkinliği YapıldıÖnceki Haber

’Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ Etkinliği Yap...

Aigai Antik Kentindeki Çalışmalar GörüşüldüSonraki Haber

Aigai Antik Kentindeki Çalışmalar Görüşü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar