Alaşehir Halk Oyunları Ekibinin Gösterisi Beğenildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Manisa Alaşehir’de 19 Mayıs Kutlama töreninde Halk Oyunları Ekibi’nin sunduğu gösteri beğeni topladı.

Törende Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu , Alaşehir Garnizon Komutanı Ulş.Albay Mevlüt Ece,  Alaşehir Cumhuriyet Başsavcısı vekili Tülay Pekmezci protokol üyeleri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar. 

Alaşehir Gençlik  Spor Müdürü Onur Katar’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması şöyle;  Bugün, milletimizin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın 102. Yıldönümü. Unutmayınız ki, Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. İşte bu yüzden, Türk milletinin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 102. Yıl dönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını yürekten hissetmekteyiz.
19 Mayıs 1919.
Sevgili  Gençler ; Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk , yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı’nı ona inanan milletiyle birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesiyle vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni  sebebiyle bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir.
Sizlerin de ‘’Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’’ rehber edinerek çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur.
Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklar diliyor; Gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyorum, diye konuştu.

Halk Oyunları Ekibi.
19 Mayıs Anlamı ve önemi hakkında ilçede dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra günün Alaşehir Halk Eğitim Merkezinin Öğretmeni Emine Sert tarafından hazırlanan Halk oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni ve takdir topladı. Türk Bayrağının açılmasıyla da izleyenleri, çoşturdu, sınırlı sayıda katılım sağlayan halk tarafından uzun süre alkış aldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Buğday Tarlası Kül OlduÖnceki Haber

Buğday Tarlası Kül Oldu

Manisa'da Osmanlı Müzesi AçılacakSonraki Haber

Manisa'da Osmanlı Müzesi Açılacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar