ALAŞEHİR’DE 23 NİSAN’DA COŞKULU KUTLAMA YAPILDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 103.yıl dönümünde; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Alaşehir Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında coşkulu kutlandı.

Kutlama etkinliklerine Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Garnizon Komutanı Gökhan Okursoy, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Resmi Kurum Müdür ve Amirleri, Siyasi parti, sivil toplu temsilcileri, Milletvekili adayları; iş insanı Ali Uçak, Dr. Neşe Zengin ve vatandaşlar katılım sağladı.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurduğu ve geleceğimizin mimarı olan çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 103.yıl dönümü kutlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş günün anlam ve önemine belirten konuşmasında: Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. Yıl dönümünün kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğin de ve onun ‘’Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’’ öngörüşü ile tutuşturulan bağımsızlık meşalesi 23 Nisan 1920 günü Ankara da Anadolu’nun dört bir yanına aydınlatan bir Güneş haline gelmiştir. İşte o diriliş ruhu vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, Bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı.

Bu şahlanışın adı birlik ve beraberlikti. Millî mücadeleydi, kurtuluş savaşıydı, ulusal egemenlikti. Demokrasi idi, sevgi idi, kardeşlikti. Barıştı Türkiye’mizin aydınlık yarınları idi. O büyük günün ardından hür iradesi ile zaferi ve başarıya inanmış. Bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm Dünya ya göstermiştir.   23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her geçen yıl daha coşkulu heyecanlı ve sevinçli kutlarken geleceğimizin güvencesi olan sevgili yavrularımızın en donanımlı şekilde yetiştirilebilmesi için var gücümüzle çalışacağız.

Değerli çocuklarımız 23 Nisan bizim ülkemizde dünyaya gelen her çocuğa doğar doğmaz verilen ve elinden asla alınamayan ilk hediyesidir. Bu bayramın sizlere armağan edilmesi sizlere ne kadar çok değer verildiğinin ve güvenildiğinin en güzel işaretidir. Sizlerin de bu güvene layık olmak için var gücünüzle çalışacağınızdan şüphemiz yoktur. Atatürk’ün sizlere olan şu hitabını hiç unutmayın’’ küçük hanımlar, küçük beyler sizler hepiniz geleceğin bir gülü yıldız bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz kendinizin ne kadar mühim kıymetli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz’’ Sevgili öğrenciler unutmayın bugün bizlerin bulunduğu görevlerde gelecekte sizler yer alacaksınız.

Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz; sizden araştıran, düşünen, üreten, sorgulayan, ahlaki ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetişmenizi beklemektedir. Sizlerde bu bilince sahip olmalısınız. Şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe iyi hazırlanırsanız aydınlık yarınlar Sizlerin olacaktır. Sevgili çocuklar; gün sizin gününüzdür, gelecek sizin geleceğinizdir.

Hazırlamış olduğunuz etkinlikleri hazırlayan öğretmenlerimize tebrik ediyorum. Sevgini kardeşliğin hoşgörünün ve barışın hâkim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidi ile hepinize sağlıklı mutlu yarınlar diliyor, herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutluyorum’’ dedi.

Alaşehir’de düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesinin ardından kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP MİLLETVEKİLİ ADAYI ŞEHNAZ GÜVENDİK ARIK NEVİN ÖNER'İ ZİYARET ETTİÖnceki Haber

MHP MİLLETVEKİLİ ADAYI ŞEHNAZ GÜVENDİK A...

Çocuklarımız Daha Güzel Yarınlarda YaşayacakSonraki Haber

Çocuklarımız Daha Güzel Yarınlarda Yaşay...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar