ALAŞEHİR’DE HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI COŞKULU KUTLANDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2022-2023 eğitim-öğretim yılı, 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nı Cumhuriyet ve demokrasi meydanında kutladı.

Etkinlikte Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, Alaşehir Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, kurs eğiticileri, kursiyer ve vatandaşlar katıldı.
Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2022-2023 eğitim-öğretim yılı “1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında Cumhuriyet ve demokrasi meydanında yapılan etkinlikte Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Aktaş, açılış konuşmanı yaptı.

Müdür Aktaş konuşmasında; Bilginin her geçen gün yeni bir değer ve anlam kazandığı, öğrenme alanlarının değişerek çoğaldığı günümüzde, istihdamdaki gelişmeler, yeni öğrenme ve öğretme yaklaşımlarını beraberinde getirmiştir. Baş döndürücü bir hızla değişen, gelişen dünyamızda çağın ve yeni zamanların ihtiyaç duyduğu alanlarda iş gücü potansiyeli ancak ve ancak eğitimle karşılanabilir. Toplumun bu hıza ayak uydurabilmesi ancak eğitimle sağlanabilir. Hayat boyu öğrenme, bu yönüyle çok önemli ve değerlidir.

İnancımız bize beşikten mezara kadar ilim öğrenmeyi, ilim tahsil etmeyi emrediyor. İlim yolculuğu sadece okullarla sınırlı olmayan, son nefesimize kadar süren bir yolculuktur. Modern dünyada buna hayat boyu öğrenme diyorlar. Öğrenme hayatımızın bütün alanlarında, talep edenlerin talep ettikleri her yerde ve her yaşta vardır. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün ‘Hayata mutlu bireyler hazırlamak için her zaman, her yerde, herkes için eğitim’ vizyonun bütün paydaşlarımızla iş birliği içinde gerçekleştiriyor, tüm vatandaşlarımızın eğitime erişimini kolaylaştırmaya, eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya, hayat boyu öğrenmelerini sağlamaya çalışıyoruz.

Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Aktaş 2022-2023 eğitim-öğretim yılında, Kurumumuzda bugüne kadar 320 kurs açarak 6750 kursiyerimize hizmet verdik’’ dedi.
Hayat Boyu öğreniyoruz.
Müdür Aktaş Açıklamasında Kişisel gelişim alanlarından el sanatlarına, çevre duyarlılığı kazandırmaktan geri dönüşüm uygulamalarına, yabancı dillerden geleneksel sanatlarımıza kadar tüm alanlarda Hayat Boyu öğreniyoruz. Öğrenirken aynı zamanda milli birlik ve bütünlük içinde iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmayı destekliyor, hızlandırıyor, bizi biz yapan tüm değerleri, kültürümüzü yaşıyor ve yaşatıyoruz ifadesini kullandı. Tüm katılımcılara ve sergide emek veren, çaba gösteren öğretmenlerimize, usta öğreticilerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum dedi.


Usta Öğreticisi Emine Sert ve kursiyerlerin halk oyunları gösterisi ortama renk kattı.
Protokol üyeleri stantları gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk Hava Kurumu İlkokulu öğrencileri Proje ile enstrüman çalmayı öğrendilerÖnceki Haber

Türk Hava Kurumu İlkokulu öğrencileri Pr...

Öğrenciler geri dönüşümden kuş yuvası yaptıSonraki Haber

Öğrenciler geri dönüşümden kuş yuvası ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar