Alaşehir'de ''Hayat Boyu Öğrenme Haftası'' Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alaşehir'de 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası' dolayısıyla Halk eğitim Merkezi'nin Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve kursiyerlerin sergisi beğeni ve takdir topladı.

Alaşehir Halk Eğitim Merkezinin hazırlamış olduğu kutlama etkinliğine Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Alaşehir Ulaştırma Alay  Komutanı Kıdemli Albay Mevlüt Ece, Şube müdürleri, sivil toplum kuruluş ve dernek temsilcileri hazır bulundu. 

İlk olarak Halk Eğitim Müdürlüğü  Halk oyunları eğitmeni Emine Sert tarafından hazırlanan kursiyerler; Harmandalı, Egeli kadın efe tekeler zeybeğini, Efeler'de Jandarma zeybeğini oynayarak muhteşem gösteri sergiledi. Daha sonra açılış yapılarak Standlar gezildi.
Hilal'in Çalışması Beğenildi.


Kaymakam Uçgun Down sendromlu Hilal ile ilgilenerek ondan  yapmış olduğu çalışması hakkında bilgi aldı. Yapılan çalışmayı beğenen Kaymakam Uçgun Hilal ile arkadaşları Kadriye ve Aydan'a Teşekkür etti.

Kaymakam Uçgun katılımcı kursiyerlerin ve usta öğreticilerin ürettikleri ürünleri pazarlayabilmeleri, vatandaşların da aradıkları ürünü rahat bulabilmeleri ve güvenirlik açısından gerekli sistemi uygulamak gerekliliğini belirtti.

Makrome İpliği.

Usta öğreticisi Sevim Aydoğdu; ''12,13 yıllık geçmişi ile Halk eğitim merkezinin açmış olduğu kurslarda kendisini geliştirdiğini, ilerlettiğini ve bugünde Alaşehir Halk Eğitim Merkezinde El ve Makina Nakışı usta Öğreticiliği yaptığını anlattı. Sergisinin el ve makrome ürün çalışması olduğu. Ürünlerinde makrome ipliğini kullandıklarını anlattı.

Aydoğdu örnek çalışmada; salıncağın yüz, yüz elli kilogram taşıma kapasitesinde olduğunu, fiyatının 650 ile 800 TL arasında değiştiğini. Kursiyerler tarafından üretilip satmak için sipariş alındığını, aile bütçelerine katkıda bulunduklarını söyledi. Aydoğdu ev hanımlarına seslenerek 'Kendilerine güvenerek, yapamam yapamayacağım diye hiçbir şey yok' Alaşehir Halk Eğitim Merkezine gelerek kendilerini geliştirip çok güzel işler çıkartabileceklerini satıp Aile bütçelerine katkıda bulunabileceklerini söyledi.

Usta Öğretici  kurslarını çeşitlilik bakımından zengin ürünlerden oluştuğunu kursta her anne neyi yapmak istiyorsa onu yaptırmaya çalıştırdık. Amaçlarının 'Mutlu anneler mutlu bireyler' özel eğitim çocukları için olmaları için çaba sarf ettiklerini ifade etti.


 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yunusemre'de ''Hayat Boyu Öğrenme Haftası'' KutlandıÖnceki Haber

Yunusemre'de ''Hayat Boyu Öğrenme Haftas...

Öğretmenlerden Geleceğe 3 "S" ProjesiSonraki Haber

Öğretmenlerden Geleceğe 3 "S" Projesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar