Ayşe Begüm Onbaşı Manisa’da Şölenli Karşılandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ayşe Begüm Onbaşı Manisa’da Şölenli Karşılandı
Dünya Şampiyonu olan Aerobik Jimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı Cumhuriyet Meydanında Gençlik İl spor Müdürlüğü, Mehter Takımı’nın görkemli gösterisiyle karşılandı.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olmuştu. Ülkemize altın madalya ile dönen milli jimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve sporcular ve Mehter Takımı’nın görkemli gösterisiyle karşılandı. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi Gökmen Aytaç katıldı.

Elde edilen başarıyla büyük bir gurur duyduklarını belirten Vali Karadeniz, şampiyon sporcuyu tebrik etti. Vali Karadeniz ve Başkanvekili Güzgülü tarafından Ayşe Begüm Onbaşı’ya altın madalya takdim edildi.

Vali Karadeniz, Ayşe Begüm Onbaşı'yı ve antrenörünü tebrik ederek 'Ayşe Begüm kızımıza ve antrenörüne Manisa'ya ve Ülkemize yaşattıkları gurur sebebiyle teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum' dedi.

Ayşe Begüm Onbaşı; Takımla birlikte güzel başarılar elde ettiklerini ve altın madalya ile döndüklerini ifade eden Dünya Şampiyonu , destek olan herkese teşekkür etti. Ayşe Begüm Onbaşı hangi spor olurla olsun insanların çok çalışıp o sporu sevmesi gerektiğini kaydetti. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Onbaşı, antrenörü eşliğinde yeni antrenman programlarını başlayacağını söyledi. Ayşe Begüm Onbaşı, önümüzdeki dönemde Avrupa Şampiyonasına katılacaklarını belirterek, hedefinin altın madalya kazanmak olduğunu söyledi.
Antrenörü Mehmet Ali Ekin; 3 yıldır bugüne hazırlandıklarını ifade etti. Zorlu bir süreçten geçtiklerini ve hedeflerinin İstiklal Marşını okutmak olduğunu vurgulayan Ekin, bunu başardıklarını ve yeni madalyaların geleceği müjdesini verdi.
Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, Ayşe Begüm Onbaşı’nın Kerem Kamal’dan sonra dünya şampiyonluğunu yaşadığını belirtti. Bu tür başarıların geleceğini kaydeden Öztürk, Spor Şehri Manisa yolunda ilerlediklerini açıkladı.

Akhisar İlçesinde Dünyaya Geldi.
2001 yılında Manisa’nın Akhisar ilçesinde dünyaya geldi. Ayşe Begüm Onbaşı, sporla daha 3 yaşındayken tanıştı. Akhisar’da bale eğitimi alırken başarılı sporcuyu, İspanyol bale öğretmeninin dikkatini çekti. Hocasının ailesini yönlendirmesi sayesinde Jimnastiğe yöneldi.
Sporcu bir aileden gelen Ayşe Begüm, haftanın 5 gününü 50 kilometre uzaklıktaki antrenman salonuna giderek çalıştı. Kendini geliştirerek zaman içinde dünya çapında tanınan ünlü bir jimnastikçi oldu.
2015’te Meksika’da gerçekleşen Dünya Şampiyonası’nda 12-14 yaş grubunda mücadele vererek, buradan dünya üçüncülüğüyle döndü. 2016’da Güney Kore’de düzenlenen Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda ise 15 – 17 yaş grubunda altın madalyayla ülkemize dönerek, yeteneklerinin ve çalışmalarının karşılığını almayı başardı. Ayşe Begüm Onbaşı, 2018’de Portekiz’deki Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda 15-17 yaş grubunda buradan da üçüncülük elde etti.
2019’da ise Azerbaycan’da düzenlenen Avrupa Aerobic jimnastik Şampiyonası’nda dördüncü oldu. Portekiz de yapılan Aerobik Jimnastik Dünya Kupası’nda birinciliğe ulaştı.
Son olarak da Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda 1. olarak ülkemize büyükler kategorisindeki ilk altın madalyayı kazandırdı. Dünya Şampiyonaları dışında yurtiçinde ve yurtdışında katıldığı etkinliklerde bugüne kadar 60’ın üzerinde madalya sahibi olan Ayşe Begüm, ülkemizin en çok gelecek vadeden sporcularımız arasında yer alıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manisa'da Ölümlü, Yaralanmalı Kaza YaşandıÖnceki Haber

Manisa'da Ölümlü, Yaralanmalı Kaza Yaşan...

Manisa BBSK Eskrim Branşını Bünyesine KattıSonraki Haber

Manisa BBSK Eskrim Branşını Bünyesine Ka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar