Çanakkale Zaferi Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Manisa Alaşehir Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi’nde Ahmet Altan Anadolu Lisesi Tarafından Hazırlanan 18 Mart Şehitleri Anma Günü Gösterisini Sundu.

Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi’nde Ahmet Altan Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Alaşehir Garnizon Komutanı Ulş.Albay Mevlüt Ece, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Alaşehir Cumhuriyet Başsavcısı vekili Ahmet Yalçın,Alaşehir  İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Zorpuzan, Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yasemin Oral,protokol üyeleri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar. 

18 Mart Şehitleri Anma Gününün anlam konuşmasını Alaşehir Ahmet Altan Anadolu Lisesi Okulu Müdürü Ali Altıntaş yaptı.’’Bugün burada geri dönmeyi düşünmeyenlerin, tarihin yazmış olduğu en şerefli kahramanları yad etmek ve Çanakkale zaferinin 106. Yıldönümünü kutlamak üzere huzurundayız. Bugün yenilmez denilen orduları yendiğimiz ve bu vatan bizimdir diyebildiğimiz için buradayız. Allah’tan başka hiçbir şeyden korkmayan Askerlerimizin  vatan toprağının bir karesini düşmanı çiğnetmediği için biz buradayız. 

Çanakkale zaferi öyle sıradan bir zafer değildir.Çanakkale öyle bir direniştir ki karanlığın içinden bir güneş doğmuştur.Düşmanın üstün gücüne,silahlarına ve yüksek sayısına karşı aziz askerlerimiz üzerine ateş’den gömleği giymiş imanını tam nefes yapıp ciğerine doldurmuş ve cepheye koşmuştur.
Gazi Mustafa Kemal’ in deyindiği  gibi beş dakika sonra şehit olacağını bile bile  asla dönmeyi düşünmemiştir. Kadını ile erkeği ile çocuğu ile yaşlısı ile her bir canımız o cephede düşmana direnmiştir. Nice evlat babasız,Analar kınalı kuzusuz kalmış.
Ama Türk Milleti onlar sayesinde ‘Vatansız,Bayraksız kalmamıştır’.Bizlere Böyle bir zaferin gururunu yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Şehit ve gazilerimizi şükranla anıyoruz.Şehitlerimizin Ruhları şad olsun'' konuşmasını yaptı.

Altıntaş sözlerine; onlara verilecek en güzel hediyeyi veciz dizelerinde dile getiren Mili şairimizin şu iki dizesiyle noktalamak istiyorum.’Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber' diyerek tamamladı.

Öğretmen Mehmet Cin'in günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Vatan vazifesine katılım ,Hey onbeşli, Koşan asker,Lirik Dans (Çanakkale Türküsü), Nene Hatun,Tarakça-Menteşoğlu, Lirik Dans (İnsan İnsan Derler) gösterileri , Dur Yolcu ve Çanakkale mizanselinin ardından Bayrak açma ve Ödül Töreni ile son buldu.
İlçe genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen "Yenilmezlerin Yenildiği Yer Çanakkale" yarışmasında dereceye giren öğrencilere Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Garnizon Komutanı Ulş.Alb. Mevlüt Ece ,İlçe Belediye Başkan Ahmet Öküzcüoğlu ve Cumhuriyet Başsavcı vekili Ahmet Yalçın tarafından ödülleri verildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manisa Barosu Başkanı Av. Ali Arslan'dan AçıklamaÖnceki Haber

Manisa Barosu Başkanı Av. Ali Arslan'dan...

Başkan Çerçi' den Nevruz MesajıSonraki Haber

Başkan Çerçi' den Nevruz Mesajı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar