DEDE MESLEĞİNİ ÖĞRENDİ YURT DIŞINA GÖNDERİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEDE MESLEĞİNİ ÖĞRENDİ YURT DIŞINA GÖNDERİYOR
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yaşayan 46  yaşındaki  İsmail Vardaroğlu  dede mesleği olan sübiyeyi 3 yıl önce  anne ve babasının yardımıyla evinin mutfağında üretmeye başladı.

DEDE MESLEĞİNİ ÖĞRENDİ YURT DIŞINA GÖNDERİYOR

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yaşayan 46  yaşındaki  İsmail Vardaroğlu  dede mesleği olan sübiyeyi 3 yıl önce  anne ve babasının yardımıyla evinin mutfağında üretmeye başladı.  Ürettiği sübiye içeceğini , sübiye hamuru ve sübiye dondurmasını Türkiye’nin her yerine ve Almanya’ya gönderiyor.

Osmanlı dönemimin vazgeçilmez içeceği olan ve  600 yıllık geçmişe sahip kavun çekiirdeğinden üretilen   Sübiye içeceği 45 yıl aradan sonra girişimci İsmail Vardaroğlu tarafından  tekrar  üretildi ve tüketilmeye başlandı. Bir çok hastalığa iyi geldiği iddia edilen sübiye    tüm Türkiye’ye ve yurt dışında Almanya’ya gönderiliyor. İsmail Vardaroğlu’nun girişimi ile tekrar üretilen sübiyeye vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

 

 

İKİ GÜN İÇİNDE TÜKETİLMELİ

 

 

Girişimci İsmail Vardaroğlu   Sübiyenin yapılışından itibaren iki gün içinde tüketilmesi gerektiğini  söyledi.  Girişimci İsmail Vardaroğlu  sözlerine şöyle devam etti;

“Başlamadan önce çok tereddüt ettik . Biz bu sübiyeyi gün yüzüne çıkarsak satılır mı? diye  çok araştırdık. Annem babam bana sübiye yapmasını öğretti. Dedemden kalan mirası devam ettiriyoruz.  Kavun çekirdeği,  arıtma cihazından çıkan su,  birazda şeker karışımından üretiliyor. Sübiye içeceğimiz doğal olduğu için 2 gün ömrü var. Biz sübiyeyi Türkiye geneline yaydık. Sübiyemizi  uzak yerlere hamur şeklinde dağıtıyoruz. Almanya ve Türkiye’nin   dört bir tarafına kargo ile gönderiyoruz. Sübiye hamuru en az 3 ay buzdolabında bozulmuyor. İstendiği zaman sulandırıp içiliyor. Doğal bir tadı var” ifadelerini  kullandı.

 

 

SÜBİYE BAZI HASTALIKLARA İYİ GELİYOR

 

 

Girişimci İsmail Vardaroğlu sübiye içeceğinin çok faydalı bir içecek  olduğu aktardı ve bazı hastalıklara iyi geldiğini  söyledi. Vardaroğlu sözlerine şöyle devam etti;

“A, B, C vitamini barındırır. Cildi güzelleştirir. Karaciğer, böbrek, ,idrar yolları, anemi hastalığı  iyi geliyor. Erkeklerde sperm sayısını arttırdığı da söyleniyor. Daha sayamadığımız 10’larca hastalığa iyi geldiği söyleniyor.  Günde 3-4 bardak tüketebilirsiniz. Vatandaşlar sübiyeye  yoğun ilgi gösteriyor. Siparişleri yetiştirmekte güçlük çekiyoruz.   Bundan sonra hedefimiz  ise büyük bir işletme kurup seri üretime geçmektir”  şeklinde konuştu.

 

Manisa’da haftada 2 defa sübiye içen Özlem Temkinlier Tuna  şöyle dedi; “Ben haftada 2 veya 3  defa sübiye içiyorum. Şeker, tansiyon ve astım rahatsızlığım var.  Sübiye içtiğim zaman kendimi daha iyi hissediyorum.  Sübiye içeceği vücudumu  dinç tutuyor.  Tadı çok güzel. soğuk süt tadı var. Tadı güzel bir içecek “ifadelerini  kullandı.

 

Sübiyeyi  her hafta tüketen    Muhlis Kök ise “Sübiye içeceği çok güzel.  Her zaman geliriz bir bardak alır içeriz. Doğal bir içecek ve güzeldir”  şeklinde konuştu.

 

    


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BBP Şehzadeler ve Yunusemre İlçe Başkanlığı 2 Olağan Kongrelerini gerçekleştirildiÖnceki Haber

BBP Şehzadeler ve Yunusemre İlçe Başkan...

Türkiye'nin 1.si Akhisar Hilaliye'den ÇıktıSonraki Haber

Türkiye'nin 1.si Akhisar Hilaliye'den Çı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar