Domates Fideleri Dikiliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Domates Fideleri Dikiliyor
Ülkemizin önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olan Manisa’da “Kırmızı Altın” olarak tabir edilen domates fideleri toprakla buluştu.

Nisan ayının ilk günleriyle birlikte toprakla buluşmaya başlayan domates fidelerinin ürünlerinin ise Temmuz ayı gibi hasat edilmesi planlanıyor. Manisa’nın Domates üretimine ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, küresel salgın nedeniyle kısıtlamaların yaşandığı bir dönemde bile Manisa’da tarımsal üretimin durmadığını, pek çok alanda üst sıralarda kaldığını kaydederek, Manisa’nın salçalık domates üretiminde ülke genelinde üçüncü sırada yer aldığını belirtti.
Manisa’da 2020 yılı ÇKS verilerine göre toplam 131.100 dekar alanda domates üretiminin gerçekleştirildiğine vurgu yapan İl Müdürü Öztürk; “2020 yılı verilerimize göre domates üreticisi sayımız 7.261’dir. İlimizde yetiştirilen domatesler salçalık, sofralık ve kurutmalık olarak değerlendirilmektedir. Ülkemizin salçalık domates ihtiyacının %18’i İlimizden karşılanmaktadır. Üretimin gerçekleştirildiği 131.100 dekar alanın 98.275 dekarında salçalık domates üretimi yapılmakta ve 5.798 salçalık domates üreticimiz bulunmaktadır.
17 İlçemizin tamamında domates yetiştiriciliği yapılmakta olup 2021 yılında 23.647 dekar alanda sofralık domates, 102.308 dekar alanda ise salçalık domates üretiminin yapılması beklenmektedir. En çok salçalık-kurutmalık domates yetiştirilen İlçelerimiz Akhisar, Şehzadeler, Salihli, Saruhanlı ve Turgutlu olurken, sofralık domateste ise Turgutlu, Kırkağaç, Sarıgöl, Salihli İlçelerimiz yer almaktadır” diye konuştu.
Geçtiğimiz günlerde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle don zararı gören domates fidelerinin yerine, yenilerinin dikildiğini kaydeden İl Müdürü Öztürk, “Son dönemde yaşanan don zararından kaynaklı erkenci domates çeşit fideler soğuktan zarar görmüş olup yerine yeni fide dikimi gerçekleştirilmeye devam etmektedir. 
Yeni üretim sezonun üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, mahsulü bol ve bereketli bir sezon diliyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Korap Tedavi Gördüğü Hastanede Hayatını KaybettiÖnceki Haber

Korap Tedavi Gördüğü Hastanede Hayatını...

Büyükşehirle Kırkağaç'ın Görünümü DeğişiyorSonraki Haber

Büyükşehirle Kırkağaç'ın Görünümü Değişi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar