İnanç Turizminin Önemli Projesi Kula'da Tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İnanç Turizminin Önemli Projesi Kula'da Tamamlandı
Tabduk Emre ve Yunus Emre’nin Kula’daki Türbelerinin Daha Geniş Kitlelere Tanıtılması İçin Başlatılan Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi Tamamladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Türk kültür ve medeniyetinin önemli isimlerinden Tabduk Emre ve Yunus Emre’nin Kula’daki türbelerinin daha geniş kitlelere tanıtılması ve inanç turizminin önemli rotalarından biri haline gelmesi amacıyla başlattığı restorasyon ve çevre düzenlemesi projesini tamamladı. Cumhurbaşkanlığı genelgesi kapsamında Yunus Emre’nin vefatının 700’üncü yılı dolayısıyla 2021 yılının ‘Yunus Emre ve Türkçe Yılı’ olarak ilan edildiği yılda, inanç turizminin göz bebekleri arasında olan önemli projenin tamamlanması, takdirle karşılandı. 24 bin metrekare alan üzerinde gerçekleştirilen çalışmaları Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, Büyükşehir Belediyesi Kula Muhtarlık İşleri Müdürü Faik Şentürk, Emre Mahallesi Muhtarı Ali Uysal, proje kontrolörleri ve müteahhit firma yetkilileri ile birlikte inceledi.

Kula’ya Çok Yakıştı.

Yunus Emre ve Tabduk Emre’nin dünyaca tanınmış önemli değerlerimiz olduğunu ve bu açıdan projenin oldukça önemli olduğunu belirten Genel Sekreter Yardımcısı Öztozlu, “Çalışmalarımızın sonucunda ortaya çok güzel bir eser çıktı. Başkanımızın da titizlikle takip ettiği bir projeyi daha tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dünyanın içerisinde bulunduğu bu sıkıntılı günleri inşallah kısa süre içerisinde atlatırız. Buraya dolu dolu otobüslerin geldiği, insanların ziyaret ettiği ve ibadetlerini gerçekleştirdiği, çocukların cıvıl cıvıl koşturduğu günleri en kısa sürede görmeyi temenni ediyoruz.
Dünyaca tanınmış değerlerimiz adına yapılan bu projenin Kula ilçemize çok yakıştığını düşünüyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye söyledi.

8 Milyon Liralık Bir Çalışma Yapıldı.

Fen İşleri Dairesi Başkanı Topkaya, “Kula ilçemizin Emre Mahallesi’nde bulunan Tabduk Emre ve Yunus Emre Türbesinin çevre düzenlemesi ve restorasyon çalışmalarını tamamlamış bulunmaktayız. Projemiz kapsamında ilk olarak türbede restorasyon yapılmıştı, sonrasında da çevre düzenlemeleri tamamlandı. Biz de aydınlatmalarımızı kontrol etmek amacıyla buradayız. İnanç turizmi faaliyetleri için çok güzel bir tesis oldu. 8 milyon liralık bir bedelle Kula ilçemize kazandırdığımız bu hizmetin hayırlı olmasını diliyorum” diye belirtti.

Muhtar Uysal, Başkan Ergün’e Teşekkür Etti.

Emre Mahallesi Muhtarı Uysal, “Türbemize yapılan hizmetlerden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Türbemizin etrafına baştan sona ışıklandırma, zemin taşları, oturma grupları, çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmaları yapıldı. Çok mutluyuz. Allah razı olsun”dedi.

Tanıtım Faaliyetlerimize Katkı Sağlayacak.

Kula Muhtarlık İşleri Müdürü Faik Şentürk, “Yunus Emre Kültür ve Tanıtma Derneğinin de yaklaşık 20 yıldır başkanıyım. Bizim amacımız Yunus Emre’yi bölgemizde, ülkemizde en iyi şekilde tanıtmak. Bu güne kadar birçok kurumdan hizmet aldık. Ama Cengiz Başkanımızdan Allah bin kere razı olsun.
Manisa Büyükşehir olduktan sonra Cengiz Başkanımızın da yer aldığı 10 bin kişilik Kadir Gecesi programı yapmıştık. O kalabalığı görünce Başkanımız, buraya bir meydan düzenlemesi projesinin yakışacağını düşündü. Ve bugün itibariyle çalışmalar tamamlandı. Yunus Emre’ye yakışan en güzel hizmetlerden birisi burası diye düşünüyorum.
Tabi bu meydan düzenlemesi, mahallemize gelen ziyaretçileri de arttıracaktır. Mahallemiz ve Yunus Emre en güzel şekilde tanınacaktır. Mahallemiz için yeni bir gelir kapısı da olacaktır. Ben başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”açıklamasını yaptı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gölmarmara'da Hidroelektrik Santrali Temeli AtıldıÖnceki Haber

Gölmarmara'da Hidroelektrik Santrali Tem...

Afet Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalandıSonraki Haber

Afet Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalan...

Yorum Yazın

Benzer Haberler

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar