Kadın Çiftçilere ''Kadın Çiftçi Kredisi''

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın Çiftçilere ''Kadın Çiftçi Kredisi''
Manisa’da Türkiye İsrafı Önleme Vakfı dar gelirli kadın çiftçiler için Tekfen Vakfı işbirliğiyle ''Kadın Çiftçi Kredisi'' projesini hayata geçiriyor.

Manisa Valiliği ile imzalanan protokolle 2009 yılından beridir hizmet veren Manisa Mikrofinans Şubesi, Türkiye Gremeen Mikrofinans Programı kapsamında, ev kadınlarına ekonomik kazançlarını elde edecek kredileri dağıtmaya devam ediyor. 23 Mart 2021 tarihi itibariyle Manisa Şehzadeler, Yunusemre, Salihli ve Turgutlu ilçelerinde 4 bin dar gelirli mikro girişimciye ulaşmış olup toplam olarak 5 milyon 675 bin lira mikro kredi dağıtımını gerçekleştirdi.
Tarım sektöründe kadın girişimcilerin iş sahibi olabilmesini teşvik etmek amacıyla güç birliği yapan Tekfen Vakfı ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA), “Kadın Çiftçi Kredisi” projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında 2021 yılında pilot bölge olarak Ege Bölgesi’ndeki dar gelirli kadın çiftçiler desteklenecek. Kadın çiftçiler, yapacakları tarım faaliyetine göre 5.000 ila 15.000 TL arasında Kadın Çiftçi Kredisi’nden faydalanabilecekler
Bereket Sigorta da 20 TL gibi çok düşük bir prim ile İmece Sigortası kapsamında kadın çifçilerin ürünlerini doğal afet ve olaylara karşı güvence altına alacak.
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül de Tekfen Vakfı’nın 2013 yılından itibaren kadınlara yönelik mikrokredi uygulamalarının destekçisi olarak Soma/Manisa ve Mersin Şubesi’nin fonunu sağladığını, şimdi de tarımda kadının girişimciliği desteklemek üzere, yeni bir mikrokredi ürününü birlikte geliştirdiklerini vurguladı. Prof. Dr. Akgül, şöyle devam etti: ''TGMP’den mikrokredi kullanacak kadın çiftçiler, yapacakları tarım faaliyetine göre 5.000 TL ile 15.000 TL arasında Kadın Çiftçi Kredisi’nden yararlanabilecek. 9 ay geri ödemesiz Kadın Çiftçi Kredisi projesini 2021 yılı için pilot olarak Ege Bölgesi’nde uygulayacağız''diye açıkladı.
Tekfen Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dori Kiss Kalafat, “Kadın Çiftçi Kredisi” projesi ile ilk etapta Ege Bölgesi’nde yer alan dar gelirli kadın çiftçilere ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. . Dori Kiss Kalafat, “Bu projede güçlerini birleştiren Tekfen ve TİSVA, yıllardır Türk tarımına ve çiftçisine destek veriyor'' dedi.
Toros Tarım Kurumsal Sürdürülebilirlik, Risk ve Yönetişim Direktörü Burcu Türkeş ise “Kadını sosyal ve ekonomik hayatta layık olduğu noktaya çıkarmayı öncelikli hedeflerimiz arasında görüyoruz. Bu yolda Toros Tarım olarak, ihtiyaca özel kapasite geliştirici programlar, teorik ve uygulamalı eğitimler ve yerinde teknik destek sağlamak kaydıyla onların istihdam olanaklarını artırmayı amaçlıyoruz''diye belirtti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mezarlıkları Büyükşehir'in Yetiştirdiği Çiçekler SüslüyorÖnceki Haber

Mezarlıkları Büyükşehir'in Yetiştirdiği...

Türkiye’yi Tokyo Olimpiyatlarında Temsil EdecekSonraki Haber

Türkiye’yi Tokyo Olimpiyatlarında Temsil...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar