Manisalılar Aromatik ve Tıbbi Bitkileri Yetiştirecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Manisalılar Aromatik ve Tıbbi Bitkileri Yetiştirecek
Yunusemre Halk Eğitim Merkezi hayata geçirilen Obasya Ekolojik Yaşam Merkezi projesi kapsamında ''Aromatik ve Tıbbi Bitki Yetiştiriciliği Kursu'' açtı.

Yunusemre Halk Eğitim Merkezi’nde tören düzenlendi. Törene Obasya Kooperatif Başkanı Mustafa Pala, Proje Danışmanı Prof. Ersin Minareci, Proje Koordinatörü Altan Türe, proje yazarı Yunusemre Kaymakamlığı Proje Ofisi’nde görevli Proje Uzmanı Ayşe İlhan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Dördüncü Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Çolak, Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz, Yunusemre  Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Cüneyt Akış, kurs öğretmenleri Ercan Aktan ve Ramis Çoban ve Proje Sekreteri Ayşenur Gelener  katıldı.

Zafer Kalkınma Ajansı’nın hibe desteği ile gerçekleştirilmekte olan Obasya Ekolojik Yaşam Merkezi Projesi kapsamında Yunusemre Halk Eğitim Merkezi’nde “Aromatik ve Tıbbi Bitki Yetiştiriciliği Kursu” açıldı. Açılan kursta, 25 kursiyer eğitim alıyor. Kursiyerlere kurs sonrasında sertifikaları verilecek. Törende Kursa katılan öğrencilere aromatik ve tıbbi bitkilerle ilgili kitapların yer aldığı kitap seti dağıtımı yapıldı.

Uygulaması Yapılacak.
Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz; ''Aromatik ve Tıbbi Bitki Yetiştiriciliği Kursunu başlattık. Yunusemre ilçe tarım müdürlüğünden mühendis arkadaşlarımız eğimleri veriyor. 25 kişi 76 saat bir eğitim görecekler. Obasya bahçelerinde uygulaması yapılacak'' diye konuştu.
Obasya Kooperatif Başkanı Mustafa Pala ise  ''Obasya Ekolojik Yaşam Merkezi ile Obasya’ya yeni bir cazibe alanı daha kazandıracağız. Obasya Ekolojik Yaşam Merkezi Projemizle Kırsal Konaklama Tesisimizin çevresinde aromatik ve şifalı bitkiler parkı kurulacak. Bu alan içinde yapılacak gölet ve su yolları ile sucul bitkilerin yaşama ortamı yaratılarak peyzaj tamamlanacaktır. Proje katılımcımız Celal Bayar Üniversitesi’ne, ilgili bölümlerinin kullanacağı örnek çalışmaların yapılacağı bir uygulamalı eğitim alanı tahsis edildi.

Bu alanda, Yuntdağı coğrafyasına uygun şifalı ve aromatik bitkiler yetiştirilip yöre halkının bu bitkileri yetiştirmesine yardımcı olunacaktır. Üniversite aynı zamanda Obasya Yerleşkesi içinde yer alan taş binalarımızın birini Botanik Müzesi olarak düzenleyip yaygın eğitim hedefimize önemli bir katkı sağlayacaktır'' açıklamasını yaptı.
Obasya Kooperatif Müdürü Altan Türe  ise  ''Aromatik ve Tıbbi Bitki yer yüzünde doğal beslenmenin temel unsuru olarak hızla önem kazandı. Doğadan toplanması yerine tarla ekiminin yapılması tercih ediliyor. Bu kursun amacı bu bitkileri yetiştirmek için insan yetiştirmek'' ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manisa’da terzi  34 yıldır kamuflaj dikiyorÖnceki Haber

Manisa’da terzi  34 yıldır kamuflaj diki...

Alaşehir'de Öğretmenler Günü KutlandıSonraki Haber

Alaşehir'de Öğretmenler Günü Kutlandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar