Öğrenciler Geleceğe Hazırlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrenciler Geleceğe Hazırlanıyor
Manisa Yunusemre İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız Öğrencileri istedikleri alanlarda meslek sahibi olarak mezun oluyorlar.

Manisa Yunusemre İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulunun tanıtımına Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Manisa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Bartu, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sema Çiftçi katıldı. Yunusemre İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halil Solak, ''Bugün İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak 13.eğitim-öğretim yılına devam etmektedir. Güçlü öğretmen kadromuz ile çağın gerektirdiği yenilikçi yaklaşımlarla ilgili sektörlerin istediği yetişmiş elemanları yetiştirme gayreti ile akademik ve mesleki eğitime devam etmekteyiz. Mesleki eğitimlerimiz laboratuvar, atölyeler ve işletmelerde birebir uygulamalı olarak yapılmaktadır.
Öğrencilerimiz akademik ve mesleki öğrenmelerinin yanı sıra sosyal yönden de kendilerini geliştirme çalışmalarını sunma ve düşüncelerini ifade edebilme imkânına sahiptirler. İlgi ve yeteneklerine göre spor, müzik ve görsel sanatlarla ilgili çalışmalara katılabilmekte. Gelişime açık ve eğitime hevesli öğrencilerimizi aydınlık bir gelecek inşa etmek üzere okulumuza davet ediyoruz'' açıklamasını yaptı.

Beş Alanda Eğitim-Öğretim Sağlanıyor.
Okulda bulunan beş alanda eğitim-öğretim dallarından mezun olanların kariyer/iş imkanları konusunda da bahseden Müdür Solak, ''1. Yiyecek İçecek Hizmetlerinden mezun olan öğrenciler; her türlü konaklama ve seyahat işletmelerinde dallarında, Fuar, kongre, otobüs, tren, hava yollarının ilgili bölümlerinde çalışma imkanlarına sahip. Ayrıca mutfağı, pastaneleri olan işletmeler ile her türlü yiyecek ve içecek hizmetleri sektöründe görev yapabilirler.
2. Güzellik Hizmetlerinden mezun olan öğrenciler; güzellik merkezlerinde, kozmetik satış yapan firmalarda özle hastanelerde, spor merkezlerinde, masaj merkezlerinde, sinema ve dizi sektöründe, televizyon stüdyosunda, akşam sanat okullarında, halk eğitim merkezlerinde çalışabilir, kendi kuaför salonlarını açabilirler.
3. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından mezun olan öğrenciler; kamu kuruluşlarına bağlı kreşlerin, özel yuva ve anaokullarının, gündüz bakımevlerinin artmasıyla birlikte alanı genişleyen bir meslektir. Kız meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi mezunları, kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı, rehabilitasyon merkezleri ve çocuk kulüplerinde öğretmen yardımcısı olarak görev yapabilirler.
4. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı; dalından mezun olanlar özel sektör ile kamu kuruluşlarında, hastane, belediye, dernek, oda, baro gibi kurumların ilgili bölümlerinde istihdam edilirler. Ayrıca hukuk, mühendislik, hekimlik, mimarlık bürolarının temel ihtiyacı olan sekreterlik görevlerini en iyi şekilde yapabilecek elemanlardır.
5. Halkla İlişkiler alanından mezun olan öğrenciler halkla ilişkiler ajanslarında, özel ve kamu kurum ve kuruluşların halkla ilişkiler, kurumsal iletişim ve tanıtım bölümlerinde, görsel ve işitsel medya kuruluşlarında, medya takip ajanslarında, kamuoyu ve piyasa araştırma şirketlerinde, reklam ajanslarında, haber ajanslarında, çağrı merkezlerinde, şirketlerin müşteri ilişkileri birimlerinde, organizasyon ve fuar şirketlerinde, turizm şirketlerinde, ticaret odaları gibi yerlerde çalışabilirler'' bilgilerini verdi.

Kaynağından Öğrenmek.
İşi kaynağından öğrenmek, öğretmek için protokoller imzaladıklarını belirten Solak, ''Özel sektörle bağımızı güçlendirmek ve işi kaynağından, ustalarından öğrenmek amacı ile yiyecek hizmetleri alanımız için Manisa Lokantacılar Kebapçılar Yoğurtçular Odası Başkanı Mehmet Akgül ile ve güzellik hizmetleri alanımız içinde Manisa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Bartu ile Mesleki İşbirliği Protokolü imzaladık. Böylece bu alanlarımız için, özel sektörümüzün gücünü arkamıza alarak daha da güçleneceğiz” dedi.
Ayrıca Döner sermaye işletmesini uygulamaya başladıklarını ifade eden Solak, ''2020 yılının Mart ayında açtığımız döner sermaye işletmesini aktif olarak çalıştırmak için kolları sıvadık. Devletimizin imkanları ile üretim mutfağını oluşturduk ve donattık. Yunusemre İlçemizi Türkiye genelinde ciro olarak üst sıralara çıkarmak hedefimizdir. Döner Sermayesinin ilkesi 'Eğitim içinde üretim; Üretim içinde eğitimdir' yani tüm mal ve hizmet üretim süreçlerinde öğrencilerin ve öğretmenlerimizin yer alması piyasa şartlarını deneyimlemesidir.
Deneyimleme derken buna çalışanların emekleri karşılığında alacakları ücretlerde dahildir. Döner sermaye işletmemizin ana lokomotifi ilçe milli eğitim müdürlüğümüzün taşıma merkezlerine getirilen öğrencilerin yemek ihtiyaçlarını bizden yani üretim mutfağından temin etmesi ve okul öncesi eğitim-öğretim hizmetlerinin döner sermaye kapsamında yürütülmesidir'' diye belirtti.

Öğrenciler Ustalık ve İş Yeri Açma Belgesine Sahip Oluyor.
İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölüm Öğretmeni Hülya Karataş, ''Burada Türk mutfağı ve uluslar arası mutfaklarda yapabileceğimiz yemekleri müfredat dâhilinde öğretmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda kızlarımız 12. sınıfa geldiklerinde işletmelere gidiyorlar. İşletmelerde burada öğrendikleri bilgi ve becerileri uygulamaya dönüştürüp kendilerini daha da geliştirme fırsatı buluyorlar. Elimizden geldiğince onlara hem uygulamalı hem de teorik olarak bilgilerimizi veriyoruz. Öğrencilerimiz gayet başarılı ve istekliler. Aşçı çırağı olarak bu okuldan mezun oluyorlar. Ustalık ve iş yeri açma belgesine sahip olduklarını'' belirtti.

İşletmelerde Eğitim.

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, ''Mesleki ve teknik liselerimiz ile işletmelerdeki odalarımızla birlikte protokol imzaladık. Öğrencilerimizi işletmelere gönderiyoruz. Mesleki eğitimlerde öğrencilerimiz işletmelerde eğitim gördükleri için bir kayıp yaşamadılar. Mesleki eğitim liselerinin bir avantajı da bu. Üretmeye devam ettiler'' diye konuştu.
Manisa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Bartu ise öğrencilerin berber ve güzellik salonlarında staj gördüklerini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manisa Kent Konseyi Dünya Şampiyonu Ayşe Begüm'ü AğırladıÖnceki Haber

Manisa Kent Konseyi Dünya Şampiyonu Ayşe...

Türk Bayraklı Tişörtleriyle PIRLS Sınavına GirdilerSonraki Haber

Türk Bayraklı Tişörtleriyle PIRLS Sınavı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar