Atatürk'ün Manisa'ya Gelişinin Yıldönümü Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atatürk'ün Manisa'ya Gelişinin Yıldönümü Kutlandı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin ilanından sonra Manisa’ya gelişinin 96’ncı yıl dönümünde kutlama programı yapıldı.

Törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Kuvvet Komutanları Tuğgeneral Selçuk Yıldırım ve Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Büyük önderin trenle gelişinin temsili olarak canlandırıldığı Manisa Garındaki tören, öğrencilerin Atatürk fotoğrafı ile trenden inmesiyle başladı. Halk oyunları ekibi karşılama gösterisi yaparak muhteşem gösteri sundu. Öğrenciler Türk Bayrağı’nı Vali Yaşar Karadeniz’e takdim etti. Tren garı içerisinde devam eden program, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Atatürk Fotoğrafları Sergisi ziyaret edilerek beğeni topladı.

Cumhuriyet Meydanına Yürüdüler.
Kortej ile Cumhuriyet Meydanına kadar yapılan yürüyüşte öğrencilerin taşıdığı dev Türk Bayrağı ve Atatürk portresi, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Güzgülü ve protokol üyeleri ve Vatandaşlar birbirleriyle selamlaşarak Türk Bayrakları eşliğinde alkışlandı.
Günün anlam ve önemini belirten Güzgülü, “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet’in ilanından sonra Manisa’mızı onurlandırmasının 96’ncı yıldönümü vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan mutluluğumu ifade ediyor; hepinizi Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasına başladı.
'Ya İstiklal, ya ölüm' ilkesiyle, dünyanın en büyük kurtuluş destanını yazan kahraman atalarımız, hürriyet ve istiklal aşkını Cumhuriyet’in ilanı ile taçlandırmıştır. Cumhuriyet; yanmış, yıkılmış ve işgal edilmiş vatan topraklarının üzerinde aziz milletimizin yeniden dirilişinin ifadesidir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in ilanından sonra büyük bir liderlik örneği göstererek, Anadolu’yu karış karış gezmiş ve yurdumuzun her köşesinde kalkınma hamlesi başlatmıştır. Atatürk, bu çalışmalar ve inkılaplar bir bir hayata geçerken, halkın içinde yer alarak, Cumhuriyet’in kazanımlarına dikkat çekmiş, cefakar ve fedakar Türk halkına minnetlerini bizzat sunmuştur. İşte bugünün güçlü Türkiye’sinin temelleri bu şekilde atılmıştır'' diye konuştu.

Atatürk’ün Sözlerini Anımsatan Güzgülü; 'Muhterem Ahali! Bütün efradımız çok çalışkandır. Feyizli araziye mâlik bulunuyorsunuz. Bu çalışkan ahalimizin mesaisi ile az zamanda çok nâfi neticeler elde edileceğine eminim' diyerek sözleri dile getirdi.
Tarihe Işık Tutacak Eser Kazandırıldı.
Ayrıca Manisa Büyükşehir Belediyesinin tarihimize ışık tutacak büyük bir eserin ortaya çıkmasına vesile olduklarını belirten Güzgülü, ''Tarihimizi ne kadar iyi bilirsek, geleceğimize de o kadar emin adımlarla ilerleyebiliriz. İşte bu çerçevede; Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin yıldönümü kutlamaları daha fazla anlam kazanır. Bu bağlamda, Başkanımız Sayın Cengiz Ergün öncülüğünde, birbirinden kıymetli 38 akademisyen tarafından ‘Yüzüncü Yılında Milli Mücadele Döneminde Manisa’ isimli 4 ciltten oluşan önemli bir eseri Manisa’mıza kazandırdık. Bu eser, Kurtuluş Savaşı döneminde Manisa’da yaşananları gözler önüne seren ve yakın geçmişimize ışık tutan önemli bir kaynak oldu. Böyle bir eseri kazandırmış olmaktan gurur duyuyor, emeği geçen akademisyenlerimize ve profesör hocalarımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyoruz'' ifadelerini kullandı.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Başkan vekili Güzgülü ''Bu vesileyle Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, bıraktıkları emanetin yılmaz bekçileri olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Ne mutlu Türküm diyene!'' diyerek sözlerini bitirdi.
Dönemin Konuşmaları Hatırlatıldı
Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Güzgülü’nün konuşmasının ardından Atatürk’ün Manisa’ya gelişinde dönemin Belediye Başkanı olan Bahri Sarıtepe’nin yaptığı konuşma ile Atatürk’ün Manisalılara seslenişi dile getirildi. Öğrencilerin de günün anlamına ilişkin okudukları şiirlerle tören alkışlar eşliğinde sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yuntdağ CUP 5'e StartÖnceki Haber

Yuntdağ CUP 5'e Start

Kooperatif Glutensiz Ürünler ÜretiyorSonraki Haber

Kooperatif Glutensiz Ürünler Üretiyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar