TÜRK  EĞİTİM SEN  İL YÖNETİMİ AYLIK TOPLANTISINI AKHİSAR'DA YAPTI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜRK  EĞİTİM SEN  İL YÖNETİMİ AYLIK TOPLANTISINI AKHİSAR'DA YAPTI
TÜRK  EĞİTİM SEN  İL YÖNETİMİ AYLIK TOPLANTISINI AKHİSAR'DA YAPTI

TÜRK  EĞİTİM SEN  İL YÖNETİMİ AYLIK TOPLANTISINI AKHİSAR'DA YAPTI

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesi aylık il yönetim kurulu toplantısını  Başkan Koray Özgürler Başkanlığında Akhisar'da gerçekleştirdi.

Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler Gazze  saldırısı  ile toplantıya başlayan Başkan Koray Özgürler "Bir haftadır binlerce bombayla Gazze’yi yakan ve belki de onbinlerce masumu katletmiş olan İsrail, 24 saat süre vererek, sivillerin bölgeyi terk etmesini istemiş. İlk etapta 1,1 milyon insanın bir günde tahliye edilmesinin imkansızlığı bir yana, insanları yurtlarını terk etmeye zorlanmış olmasına “sözde medeni(!) dünyanın” sessizliği anlaşılır gibi değil. Ki, o medeni dünya, Bosna’da da soykırımı büyük bir sessizlikle sadece izlemişti. Artık BM’nin ne iş yaptığını ve meşruiyetini sorgular hale geldik. Gazze’de hayatını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralı ve hastalara acil şifalar dileriz"  dedi.

Bir haftadır Kamu çalışanlarına yönelik şiddet sahnelerine tanık oluyoruz.

Kamu çalışanlarına  şiddet konusuna değinen Başkanı Koray Özgürler "Siyaset kurumu ne yazık ki vatandaşı müşteri, kamu çalışanını tezgahtar olarak görüyor. Müşteri her zaman haklıdır anlayışı hakim. Bu anlayışa son verilmelidir.Kamu çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için gerekli yasal düzenlemelerin de yapılmasını istiyoruz, Kamu çalışanlarına şiddet uygulayanların kamu hizmetinden süreli ya da süresiz olarak men edilmesi gerekir. Kamu çalışanına şiddet uygulayan herkes bunun bedelini ödeyeceğini bilmelidir. Bu noktada devlet, çalışanına sahip çıkmalı ve fail hakkında şikâyete bağlı olmaksızın kamu davası yürütmelidir.
Milleti bakanı sayın Yusuf Tekin  beyden daha fazla öğretmenler odasını ziyaret ettiğimizi düşünüyorum. Ve öğretmenler odasından hep birlikte sesleniyoruz. 23 Kasım’da öğretmenlere önlük hediye edilmesini değil, bir maaş ikramiye verilmesini istiyoruz. Türk Eğitim-Sen’in, başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarına 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir maaş ikramiye verilmesi yönünde kanun teklifi hazırlandı,Teklifimizi de içeren mektubu bütün illerde, o ilin milletvekiline göndereceğiz. Önlük tartışmalarına gelince, bunun suni gündem oluşturma gayretinin sonucu olduğunu düşünüyoruz. İsteyen öğretmenlerimizin zaten önlük giyiyor, önlük tartışmaları ile eğitimcilerin gerçek problemlerinin üstünün örtülmemesi gerekir. Önlük polemiği yaratanların ekmeğine yağ sürmemek gerekir “İsteyen önlük giyer, isteyen giymez. Ama kraldan çok kralcı olup da önlük üzerinden meslektaşlarımıza bir dayatma ya da mobbing yapılırsa, o noktada duruşumuz bellidir. Ayrıca Türk Eğitim-Sen’in serbest kıyafet eylem kararının zaten önlük meselesini de kapsamaktadır" ifadelerini kullandı.

 

Cumhuriyetin 100. Yılını Türk Eğitim-Sen olarak görkemli şekilde kutlayacağız.

 

Başkan  Koray Özgürler Cumhuriyetin 100. Yılını görkemli  şekilde kutlayacaklarını  ifade etti.  Başkan Özgürler "Tüm illerimizde 27 Ekim tarihinde eş zamanlı etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu kapsamda 500 bin kokart hazırlandı. Tüm üyelerimiz Cumhuriyetin 100. Yılı için hazırlanan yaka kokartıyla işyerlerine gidecek. Tüm illerimizde şehir meydanlarında bayraklarımızla, broşür ve bildirilerimizle tüm milletimizle birlikte bayram coşkusunu yaşayacağız" şeklinde konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk çiftçisinin ürünleri “Alaşehir” gemisi ile tüm dünya daÖnceki Haber

Türk çiftçisinin ürünleri “Alaşehir” gem...

MANİSA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DERNEĞİ İSRAİL’İ KINADISonraki Haber

MANİSA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DERNEĞİ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar